Welcome

Over de Argentijnse Tango

Argentijnse Tango  wordt gauw met passie geassocieerd. Aan het begin van deze eeuw werd Europa overweldigd door beelden en verhalen die tot dit cliché hebben geleid. De realiteit in Buenos Aires geeft ons een heel ander beeld. Tederheid en lichaamstaal is daar een essentiëel voertuig om gevoelens uit te drukken in het dagelijks leven. Een aanraking dient ervoor, te luisteren naar de response en feedback van de ander, en om respect voor de gevoelens van de ander te tonen. In Buenos Aires fungeert tango als een manier van tedere communicatie in het algemeen en uit zich door een besliste, elegante manier van lopen alsmede een alomvattend besef van je physieke zijn in de ruimte.

Deze communicatieve aspecten staan centraal in de tango didactiek van Yvonne. Haar les-didactiek is gebaseerd op contact improvisation, rationele analyse, moderne dans technieken alsmede de Alexandertechniek met Tensegrity, Focussing en Somatic Experiencing, waardoor voor iedereen de juiste toegang gegarandeert wordt om te begrijpen waar een beweging start en om deze in consecutief in dialoog blijvend op de partner over te brengen. De synchroniciteit van bewegingen in het tango-koppel staat voorop, en resulteert het bewegen als ‘een hart met vier benen’, Er is respect voor de zo specifiek en persoonlijke bewegingsstructuren van een ieder en het gewaarworden en aanvoelen van de beweging van de ander. De tango lessen van Yvonne  vinden plaats met behulp van losse natuurlijke bewegingen, zonder cognitief uit het hoofd geleerde, opgelegde figuren.

Yvonne Meissner danst Argentijnse tango sinds 1987 en is gevormd in Buenos Aires fameuze Salon Almagro. Zij pioneerde v.a. 1994 in tango in diverse steden (‘s-Hertogenbosch/Haarlem) en is sinds 1996 internationaal in Europa, de Verenigde Staaten, Canada, Brazilië, Azië en uiteraard Argentinië. Vanaf 1994 was Yvonne de eerste organisatrice buiten Argentinië, die de “Milongueros de Pista” Cacho Dante, Susana Miller, Eduardo Aguirre organiseerde wat grote gevolgen voor de huidige sociaal gedanste tango in Europa en de VS had en tot de gesloten abrazo leidde. Luis Ferraris, Ricardo Maceiras (El Pibe Sarandì), Ana Maria Schapira, El Pibe Avellaneda volgden.

tango lessen in Haarlem  -  tango lessen in Amsterdam  -  tango lessen in Leiden

latest news

Terms and Conditions Tango Holidays

Terms and Conditions for our Tango Holidays for students

FIRENZE (ITALY) workshops

Yvonne Meissner: workshops february 2013

HAARLEM: Illigitimate action www.dansNtango.com / www.dansNkafe.com

Using our texts with copyright at Yvonne Meissner / Eduardo Aguirre for own site.... annoucing teacher Ricardo Maceiras / El Pibe Sarandì who refused to work with www.dansNtango.com ever again.

Tango holidays

Tuscany 27/5-5/6.2016: 9 days/8 nights half board of BODY/TANGO/ALEXANDER TECHNIQUE MEETING. Happy to welcome Caren Bayer famous Alexandertechnique teacher from NYC to get our bodies ready for spirals in tango..... Outodoor local milongas in Pisa, Florenc…

ASIA tour: march / april 2013

Dubai, New Delhi, Mumbai, Pune

Like us on Facebook!